Sunetul si aparitia instrumentelor dentare sunt destul de infricosatoare, la o prima vizita la un cabinet stomatologic in Bucuresti, de exemplu. In cabinetul unei dentist, zgomotul unei freze pot speria orice pacient. Asa se creaza teama de stomatolog. Este recomandat sa fie cunoscute cateva instrumente pentru a sti ce ne asteapta intr-un cabinet stomatologic.
Oglinda
Acesta este probabil cel mai putin infricosator instrument dentar. Oglinda dentara este mica si atasata de un baston metalic. Scopul acestui instrument este de a permite medicului sa vada mai usor cavitatea bucala si face mai usoara gasirea cariilor sau a altor probleme.
Sonda tip secure
Aceasta este cunoscuta drept explorator dentar. Este unul dintre instrumentele dentare mai inspaimantatoare, dar gaseste usor semnele cariilor sau ale parodontozei. Acest instrument are un maner lung, cu un carlig in relief pentru a explora „buzunarele” dintre dinti, sau sa razuiasca tartrul.
Detartrajul
Pe langa sonda, acest intrument indeparteaza tartrul mai tare sau acumularile mai mari pentru a evita aparitia cariilor sau a parodontozei.
Aspiratorul de saliva
Spre deosebire de alte instrumente dentare, acesta este cel mai usor de folosit si, de multe ori, sursa unui pic de comedie. Atunci cand un dentist va exploreaza gura, adesea are nevoie de o suprafata uscata. Un dispozitiv de aspiratie este un tub lung atasat unui vid care indeparteaza saliva din gura.
Freza
Poate cel mai temut dintre toate uneltele este freza dentara. Sunetul este suficient pentru a trimite unii pacienti intr-o frenezie. Cu toate acestea, este cea mai eficienta modalitate de a elimina degradarea dentara inainte de umplerea unei carii. Aceasta masina electrica se roteste la peste 250.000 rpm.
Seringa dentara
Vorbind despre anestezice, seringa dentara este ceea ce ofera amortirea cavitatii bucale. Are o lungimea mai mare decat o seringa normala astfel incat dentistul sa atinga locul exact cand administreaza anestezicul.
Matritele
Daca este nevoie de o coroana sau de o gutiera, medicul dentist va folosi o matrita (mulaj) pe dintii pacientului. Aceste forme sunt mici cadre umplute cu un aliaj moale si sunt plasate in gura. Cand pacientul musca, se creaza un mulaj perfect al dintilor.
Cabinet stomatologic in Bucuresti | implantologiesector4.ro
Dupa ce se cunosc mai multe detalii despre instrumentele dentare, se paseste in cabinetul unui dentist cu o mai mare usurinta decat inainte.
Daca aveti nevoie de extractii dentare in sectorul 4, puteti lua legatura cu medicii de la implantologiesector4.ro .